S09 #3


S09 #2


S09 #1

Lite random bilder från sommaren :)

MERMAID

Kom på att jag inte visat dom här bilderna som Bodil tog på mig i somras :)
Imorgon är jag ledig! :D
Fotograf: Bodil Wedberg
Modell, redigering: Jag


DRIVING/IN/MY/CAR

Blev lite orolig över det där med bilderna, eller ja jag är fortfarande det men försöker ignorera det. Därför det inte har blivit nån bloggning idag heller. Och så fort jag har pengar ska jag köpa en ny hårddisk!
Idag har det blivit lite övningskörning, jag blir bättre och bättre :) Jag och pappa åkte till Getberget och tränade på att starta i riktigt branta backar, gick hur bra som helst! Vi tittade på den fina utsikten också, tyvärr hade jag inte med mig kameran, men ska dit igen nån gång den här veckan ;)
Lite passande bild, hittade den när jag kollade igenom bilder från 2008

WHEAT


ROSES


F/E JOHANNA

Har glömt bort det här med före/efter bilder lite. Men igår när jag hade redigerat klart den här kom jag på att det skulle vara perfekt att visa. Och nu är det väl meningen jag ska berätta hur jag redigerat men det kan jag inte, för jag vet inte. När jag redigerar har jag ingen speciell teknik eller så. Jag gör om hela tiden och ändrar och fixar tills jag är nöjd. Kurvor har jag använt mycket på den här bilden iaf. För att framhäva fräknarna så mycket som möjligt. Och så massa olika blandningslägen, det brukar jag nästan alltid testa på alla bilder, då kan man hitta riktigt coola effekter ;)
Jag fullkomligt älskar den här bilden på Johanna från förra sommaren! Hon åker till Bulgarien imorgon och jag tror vi måste ta och fota nåt när hon kommer hem :)

Se bara efter bilden HÄR ;)

PHOTO/BOOTH

Vad dåliga ni är på att gissa :O Bilderna i förra inlägget föreställer skinn/hud som flagnade bort från mina ben förra sommaren, fräsht? Nej inte direkt men det sa jag aldrig heller, haha :p

Tro det eller ej men jag älskar photo booth bilder, speciellt Arvidas photoboothbilder!
Photo booth används flitigt på skolan, kolla in den här filmen som mina vänner gjorde idag xD Aja när vi ändå är inne på ämnet kan ni kolla in den här lite roliga bloggen också ^^
Jag vill ha en egen mac! Helst en MacBook Pro <3

Bättre bloggning imorrn, I promise!

KONST?

Dagens fotolektion varade inte så länge, David informerade oss om vad vi skulle göra dom närmsta veckorna. Och det var konstfoto/fotokonst, vad skillnaden är kan man ju fråga sig. Visste att vi skulle ha det i trean men trodde vi skulle börja med nåt lite enklare. Nu trängs det i hjärnan med APU som vi måste fixa till v.39 >< Jag är alldeles för trött för detta!

Konstfoto?
Ser ni vad det är?

TB

Idag blev det samhälle och svenska i skolan, inte så roligt. Det känns knappt som det har varit sommarlov faktiskt.
Imorgon är det yrkesteknik dvs. foto på schemat hela dagen, börjar 8.30, bussen går 6.20 ><
BTW om ni missat det så börjar True Blood(typ världens bästa serie) säsong 1 ikväll. SVT1 kl.22.00! Frida om du läser det här, du måste se det och berätta vad du tyckte!


TJUGOFEMTE

Första skoldagen får väl anses vara helt okej, roligt att träffa alla igen ^^ Mycket mer finns inte att säga!

FOTO

Imorgon börjar jag mitt tredje och sista år på Sundsvalls Gymnasium. För er som inte vet går jag en linje som heter Hantverk Foto. Och det är väl precis vad det låter som, en utbildning för oss som gillar att fota, typ. Det är alltså inte media med inriktning foto eller så. Det ska tydligen vara den enda gymnasiala fotoutbildningen i Sverige, enligt hemsidan, jag vet inte om det stämmer riktigt, dom kanske inte har räknat med friskolor. Kan skryta med att Jens Assur gått där. Haha.
Anyways jag älskar HV Foto men jag har ingen lust alls att börja skolan igen. MEN det finns fördelar och nackdelar:

+ Träffa alla kompisar igen!
+ En stor datasal full med iMacs med Photoshop, Illustrator etc.
+ En vit och en svart studio som man kan fota när man vill i
+ Även om jag inte varit rastlös under sommarlovet så kan det va skönt med rutiner
+ Hmmm, ja det är ju faktiskt roligt och intressant på några lektioner också, inte bara dötråkigt

- Jag måste pendla ca.3 timmar varje dag tills/om jag hittar en lägenhet i Sundsvall ><
- Kliva upp tidigt!
- Tråkiga lektioner
- Mycket läxor-Ingen fritid
- Press att göra bra ifrån sig, spec nu sista året
- Jag vet inte vad jag vill göra efter gymnasiet

Ja det var lite grejer som jag kom på nu. Så det får väl bli som det blir. Jag vet inte hur det blir med bloggen, om jag kommer få mer tid eller mindre tid för den, men det märker ni väl, om det är dålig uppdatering så förstår ni varför :)

Nu måste jag sova, godnatt! <3

THE END

Nu var den dagen över och så även sommarlovet. Skönt att det var soligt idag iaf, jag har suttit ute och läst, lyssnat på musik och trådat sönder en thsirt ^^
Sommarlovet har varit underbart, som alltid, jag är fräknig och halvbrun så sol tycks det ha varit, även om det bara varit regn på sistonde :/ Jag får se om jag samlar ihop lite bilder från hela sommaren och gör ett kollage, isåfall blir det om nån dag ;)
Och ja, jag hann med lite självporträtt idag också :)
Fotat med Canon EOS 400D + Canon EF 50mm f/1.8 + Stativ, Fjärrutlösare, incaseyourewondering

SAMOS

Ååh imorgon är min sista sommarlovsdag, unreal! Jag ska försöka njuta av den, får se vad det blir. Här är lite bilder från förra sommarens resa till Samos. Jag älskar Grekland!

PARTY

Blev lite dåligt med bloggning igår för jag hade lite grejer att göra och på kvällen var det 18-års fest hos Bodil. Det var skräcktema och det var asroligt hela kvällen/natten!
Lite random bilder, inga höjdare men älskar sista bilden på Frida :p
NU ska jag sätta mig på altanen med en bok, det är ju så härligt väder idag :O

LEAVE

Jag är inspirerad men har inte ork till någonting, det suger ><

I'M FINE

The faces always stay the same
So I face the fact that I'm just fine
I said that I'm just fine

EMMY

Bloggporträttet den här gången är alltså Emmy som fotobloggar på metrobloggen. Jag tror att dom flesta har kollat på hennes blogg nångång och om inte så gör det nu på en gång för hon är en fantastisk fotograf och jag kunde inte låta bli att illustrera henne för hon är ju så söt med sina fräknar :)
Jag är väldigt nöjd med den, vad tycker ni, är det likt?

LET/YOUR/HAIR/DOWN

Fortfarande lite nybörjare på det här men jag älskar stop motions, om jag ändå var lika bra som Kalie :O
Ps. Det kan ta ett litet tag för den att ladda, men jag gjorde den så liten som möjligt...