FUNÄSDALEN II


STÖRRE=BÄTTRE?

Arbetet med den nya designen här på bloggen går sakta men säkert. Det jag gjorde idag var att bredda bloggen så att jag får plats med större bilder ;) You like?


FRAMHÄVA FRÄKNAR

Jag fick en kommentar för ett tag sedan som frågade om hur jag framhäver fräknar i photoshop så jag tänkte att det skulle vara en bra sak att börja med. Jag använder Photoshop CS4 och jag kommer blanda uttryck på engelska och svenska bara för att det är enklast för mig så, men är man lite van med ps förstår man nog!
Först och främst måste du ju ha en bild på en person med fräknar, så är det bara. Eller ja, iaf för det här tipset, det går säkert att fixa fram helt obfintliga fräknar också på nåt sätt.
Det är inte särskilt svårt men med min metod kräver det att man gör bilden svartvit. Jag tänkte visa två olika sätt att göra det på. Första är i Camera Raw och det går ut på att man konverterar till gråskala och sen drar i reglagen för rött och orange, drar upp rött och ner orange för att ljusa huden och mörka ner fräknarna. Det kan ni se på bilden här nedanför, håll musen över för att se före-bild :)

Ett annat sätt är att ta hjälp av en action som finns att ladda ner HÄR. Då startar man det på önskad bild och kan få fram en sån här effekt:

Fast för att framhäva mer och göra bilden mer intressant, lägger jag även på Channel Mixer(blue filter), Color balance(blandningsläge Screen, opacity ca. 30-40%) för sepia effekt och sedan skärpa och kontrast, voila!

Ni kanske känner igen den här bilden lite, den är från förra sommaren, kolla in det här inlägget för fler bilder ;)

That's it! För den här gången iaf. Och som vanligt är det bara att fråga om det är nåt ni inte förstår. Och kom jättegärna med förslag på vad ni vill ha för photoshop tips nästa gång :)

CHARLOTTE IX

Är väldigt nöjd med dom här bilderna. Det var en väldigt härlig plats att fota på också!

Modell: Charlotte A

29AUGUSTI

Okej, imorgon LOVAR jag ett det kommer ett photoshop-tips-inlägg, om hur man "trollar fram" fräknar ;)
Nu får ni istället se en till bild på Charlotte och resten av den här looken kommer också imorgon!

ÅKE(R)

Idag flyttar finaste Åke till Norge, kommer sakna dig! <3

WALK

Promenad i fjällen med Emil och Fiffi :)

MOCKINGJAY

Blev sådär löjligt lycklig när den här landade i min brevlåda i onsdags, haha... Det är alltså tredje och sista boken i trilogin Hungerspelen, skriven av Suzanne Collins. Vet att jag tipsat om dom böckerna förut här i bloggen, sjukt braa! I helgen när vi var i fjällen läste jag ut första och började på andra så snart, typ imorrn ska jag hugga in i sista, men vill liksom inte att det ska ta slut heller :(

FUNÄSDALEN

Hej på er! Det har inte blivit mycket bloggning här i fjällen, ingen alls faktiskt som ni kanske märkt. Vi mest latar oss och har det mysigt :) I torsdags var vi ut och fjällvandrade lite, det var väldigt vackert och vi träffade på massa renar! Orkar inte riktigt redigera några bilder nu men en får ni se iaf :)
Vi åker hem imorgon bitti, så kanske att det blir ett litet photoshop tips här på bloggen på kvällen, ha det så bra tills dess, puss!

FJÄLLEN

Nu drar jag till fjällen med min pojkvän. Kommer hem på söndag men bloggar nog lite därifrån också. Om inte blir det extra mycket när jag kommer hem. Ha det bra!

<3

CIRSIUM II

Roligt att leka med ögonskuggor ju ;)


CIRSIUM


CHARLOTTE VIII

Mer på Charlotte, tog en liten paus från den redigeringen men nu är jag på gång igen :)

Modell: Charlotte A

LIKE FIRE II

Nu kryper jag ner i sängen och sover lite, goodnight!

LIKE FIRE

Usch vilken pissdag det är idag, känner mig verkligen inte på nå bra humör.
Här är iaf lite bilder på mig från några dagar sen ;)

KUSINVITAMIN

Några bilder på kusin från tidigare i sommar :)

ME BY Å

Åke tog lite bilder på mig i lördags ;)

GRÖNT ÄR SKÖNT

Lite dålig bloggning idag, har annat för mig helt enkelt, förlåt!

CARIN WESTER SS 11

Bara för att det här är så sjukt fint, vackert och snyggt!

Pics

FINAST

Ni är bäst tjejer!